Menu

Het Museum van de "Belgische Brouwers"

In het Museum van de ’Belgische Brouwers’ wordt de rijke traditie van het Belgisch bier levendig gehouden. De bezoeker kan er kennis maken met alle werktuigen, de brouw- en gistkuipen, de kookketel en het materiaal van een brouwerij uit de 18de eeuw.

In het gezellige café worden de herinneringen aan lang vervlogen tijden opnieuw werkelijkheid. Oude bierpotten, antiek porselein en alle typische voorwerpen uit een herberg van toen getuigen van wat zonder twijfel de "Belgische biercultuur" genoemd mag worden.

De Belgische brouwer heeft door de jaren heen gelijke tred gehouden met de technologie. Het vakmanschap van eeuwen brouwkunst, het investeren in nieuwe wetenschap en betere technieken, samen met het respect voor het bier en de natuur zelf, vormen de peilers van de Belgische brouwerijnijverheid.

Traditie in dienst van de toekomst. Dit kan elke bezoeker van het Museum van de ’Belgische Brouwers’ getuigen na een kennismaking met dit centrum van de nieuwste brouwerijtechnologie.

In één oogopslag zal de bezoeker kunnen kennismaken met de grondstoffen van bier (water, mout, hop, gist), de hedendaagse mouterijindustrie, de moderne brouwzaal waar informatica en precisie in perfecte harmonie leven met het vakmanschap van de brouwer, de geperfectioneerde filtertechnieken en koelprocessen, de hoog technologische afvullijnen en de indrukwekkende cylindroconische lager- en gisttanks.

Na uw bezoek aan dit centrum van de brouwerijtechnologie duikt U opnieuw in de gemoedelijkheid en de gastvrijheid die zo nauw verbonden is met het Belgisch bier. De Belgische brouwers bieden U graag, in het café van het Brouwerijmuseum, een glas heerlijk bier aan.

Het Museum van de ’Belgische Brouwers’ is elke dag open van 10 tot 17 uur.

Toegangsprijzen (degustatie inbegrepen) :

  • individueel bezoek : 5 euros
  • groepsbezoek (op afspraak) : 4 euros per persoon (min.10 personen).

Welcome

Respect16

Sorry! You must be at least 18 years old to enter this site.

Please enter your birth date below.

Please select your language.